IASIO NOUĂ și foarte COMPETITIVĂ ofertă pe piața medicală din IAȘI: ASTERI MEDICAL CLINIC

O veste extraordinară pentru întreaga zonă a Moldovei și nu numai, vine în aceste zile de la Iași, acolo unde a fost deschisă recent una din cele mai moderne clinici medicale, în care profesioniști de top au ales să își dovedească priceprea, pasiunea și harul de a trata pacienții.

Este vorba despre ASTERI MEDICAL CLINIC, coordonată de un nume de referință în Medicina românească, prof.univ. dr. CARMEN DOROBĂȚ.

”Ne aflăm într-o clinică medicală privată și chiar nouă aș putea spune, pentru că s-a născut în urmă cu două luni, construită pe o suprafață generoasă, de aproape 700 metri pătrați, având o aparatură de ultimă generație, în ceea ce privește ecografia – ecografia abdominală, ecografia pelvină, ecografie cardiacă, de asemenea, colonoscop, endoscop, aparat pentru ozonoterapie și loase intravenos de ultimă generație toate.

Bineînțeles, la o astfel de amplasare și o aparatură de ultimă generație, am gândit – și spun asta, întrucât coordonez această clinică din punct de vedere medical, am gândit că trebuie să avem specialiști pe măsură. Și avem specialiăti, din toate specialitățile, inclusiv kinetoterapeut într-un cabinet special amenajat, și avem psihologi, pentru că am ajuns la concluzia că indiferent dacă iese pacientul din cabinetul cardiologului sau  al neurologului sau a infecționistului, gastroenterologului, de foarte multe ori, dacă este, știu eu,  deprimat sau cu gândul negru, este bine să stea de vorbă și cu un psiholog. Cam așa stau lucrurile în momentul de față. De asemenea, la nivelul clinicii se fac recolte de analiză,  iar pacientul poate primi online analizele respective și, sigur, ulterior, să meargă spre consult la medicul de specialistatea corespunzătoare”, a spus prof. univ. dr. Carmen Dorobăț. 

Vă așteptăm la Asteri Medical Clinic, pentru că vă asigur că aici veți găsi un act medical de calitate și chiar aș putea spune că puteți pleca cu tonus bun și energie bună

”Aici la Asteri Medical Clinic găsiți medici, cum spuneam, de toate specialitățile – cardiolog, neurolog, oftalmolog, gastroenterolog, ginecolog, pediatru, infecționist, manevre de ozonaterapie, de laser intravenos, care sunt de ultimă generație, pentru tot ceea ce înseamnă reorganizare și juvenare a mersului normal al unei celule la nivelul organismului.

Și așa stând lucrurile, putem să facem ca un puzzel, iar o persoană care nu are lămurită o anumită modificare a stării de sănătate, aici să își găsească cu certitudine diagnosticul și, dacă este cazul, bineînțeles, facem și manevre de terapie. Vă așteptăm la Asteri Medical Clinic, pentru că vă asigur că aici veți găsi un act medical de calitate și chiar aș putea spune că puteți pleca cu tonus bun și energie bună, pentru că, cum am spus, avem și kinetoterapeut și posiholog”, a precizat prof. univ. dr. Carmen Dorobăț.   

”Ca și medici, de la patul pacientului, ne gândim cum să tratăm mai bine acești pacienți, pe terenul nesigur care este inerent oricărui început

”Ne aflăm într-un moment în care bolile infecțioase sunt în pol position. De ce spun acest lucru? Pentru că, iată, ne-am întâlnit cu Sars Cov 2 și boala Covid 19 implicit, care a fost ca o tulpină de coronavirus, deci din familia coronavirusurilor, care a determinat această pandemie la nivel național și internațional. Și această nebunie la nivel de mapamond, în ceea ce privește precauțiile noastre din punct de vedere al profilaxiei, că ne vaccinăm sau nu ne vaccinăm, în ceea ce privește grijile noastre, ca și medici, de la patul pacientului, unde ne gândim cum să tratăm mai bine acești pacienți, cu terenul nesigur care este inerent oricărui început.

Aceasta a fost infecția cu Sars Cov 2 și pandemia, la care țin să subliniez că nu ne aflăm la începutul unei pnademii, ci ne aflîm într-un moment de respiro, al acestei viroze, pentru că ne-a obișnuit că în sezonul cald virisul Sars Cov 2 nu a făcut atât de multe îmbolnăviri. Pandemia nu se sfârșește oricum. De exemplu, nici pndamia care privește infecția cu HIV  nu este sfârșită, dar  este în momentul de față sub control. Așa și această pandemie cu Sars Cov 2 nu este sfârșită, dar ne dorim să o ținem sub control”, este de părere prof. univ. dr. Carmen Dorobăț. 

Despre misterioasa hepatită, care afectează copiii: ”se transmite pe cale respiratori și prin contact

Și iată că în acest moment de respiro, noi, infecționiștii, vorbim despre un alt agent infecțios, ”surpriză”. Se pare că este vorba despre un adenovirus. Este vorba despre această hepatită misterioasă și cu o probabilitate de 70% această hepatită este dată de un adenovirus, numit tulpina F41. Nu trebuie să intrăm în panică, dar fiind vorba despre cei micuți, trebuie să învățăm, sigur, să-i protejăm.

Și cum îi protejăm?

Adenovirusul se transmite pe cale respiratorie și, de asemenea, se poate transmite prin contact, de pe diverse suprafețe, de pe jucării și ducând ulterior mâna la nas. Ca urmare, trebuie să avem grijă să spălăm pe mâini cu apă și săpun pe cei mici, trebuie să avem grijă să nu îi ducem în colectivități de copii unde nu știm că aceștia sunt perfect sănătoși.

Apoi, pentru că a început școala, părinții să nu ducă la școală copiii care se văd a avea ceva în neregulă, cum ar fi: menifestări digestive, vărsături, dureri abdominale sau copilul este somnolent, are o senzație de oboseală, nu are chef de joacă, nu mănâncă sau însăți simptomul specific, colorarea în galben a ochilor, cu urină închisă la culoare care categoric vor duce cu gândul la o afectare hepatică.

Cu sau fără icter, cu sau fără febră, un copil care se vede că are ceva în neregulă cu starea de sănătate trebuie dus să fie investigat. Nu neaparat că este vorba despre o astfel de boală, dar pentru a putea ști sigur că în colectivitate copiii se întâlnesc cu o stare de sănătate exemplară”, a recomandat prof. univ. dr. Carmen Dorobăț.               

Articol preluat de pe nesmoldova.ro.

Siteul folosește cookies pentru a asigura o exepriență optimă de utilizare.